SPRAYISOLERING 

En alternativ måde at isolere på er med spray. Hvis du overvejer at få dit hus eller din lejlighed sprayisoleret, så kan du læse mere om løsningen her.

Info om sprayisolering

Sprayisolering er en relativt ny metode at isolere på – i hvert fald i Danmark. Det har dog sine fordele, og derfor kan man heller ikke afvise, at isolering ved hjælp af spray sandsynligvis vil møde mere popularitet i fremtiden. Allerede nu bruges det af mange byggeentreprenører, og sprayisolering henvender sig særligt til fredede bygninger.

Men lad os se på, hvad det egentlig er. Med sprayisolering menes der som regel, at man sprøjter en blanding af papiruld, lim og vand på den del af huset, der skal isoleres – eksempelvis en ydervæg eller et loft. Papiruldet bliver altså klistret fast til væggen/loftet ved hjælp af det tilsatte lim, og det skaber en isolering, der gør, at varmen fremover vil have sværere ved at trænge ud. Det hæfter sig endda sikkert på gammelt isoleringsmateriale, så spray kan altså være en ganske god løsning, hvis der blot er tale om efterisolering.

Det endelige resultat skulle meget gerne minde om det samme, som man får ud af en almindelig papiruldsisolering. Forskellen ligger i måden, som det ordnes på – og i mange tilfælde giver det altså god mening at bruge spray til at isolere med. Som bekendt er det en populær løsning i fredede bygninger, men også til krybekældre og skunke i almindelige huse.

img_13

Rådgivning

Der er som bekendt mange fordele ved at isolere huset som helhed – både de financielle og miljøvenlige årsager vejer højt. Sprayisolering fungerer generelt fint, og typisk kan man spare et par tusinde kroner om året ved at få det gjort. Hvis du får din sprayisolering ordnet af en legitim tømrer, kan du desuden være 100% sikker på, at der ikke kommer giftige kemikalier rundt i boligen.

Hvis du vil rådgives i, hvilken isolering der vil passe bedst til dit hjem, kan du altid forhøre dig hos Tømrer Søren og samtidig få et godt tilbud med på vejen.